Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericol pentru turiști! Autoritățile din Cipru avertizează că un pește veninos poate provoca moartea

Plotosus lineatus

Guvernul din Cipru a avertizat asupra prezenţei în apele acestei insule din Mediterana a speciei de peşte Plotosus lineatus, provenit din Marea Roşie şi al cărui venin poate provoca moartea.

Îl întâlnim tot mai des în apele din apropierea Ciprului, mai ales că Plotosus lineatus se reproduce uşor, este vorba despre o specie prădătoare, o specie invazivă a cărei prezenţă va continua să crească, explică pentru agenţia EFE Katerina Georgiou, responsabilă a Departamentului de Pescuit şi Cercetări Marine din Ministerul Agriculturii cipriot.

Cunoscut şi sub numele de "peştele pisică de corali", Plotosus lineatus este originar din oceanele Indian şi Pacific şi a pătruns în Marea Mediterana dinspre Marea Roşie, prin Canalul Suez.

Deşi prezenţa acestei specii în Marea Mediterană a fost documentată încă din anul 2001, ea a fost semnalată prima dată în apele din apropierea insulei Cipru anul trecut, iar anul acesta în luna septembrie peştele Plotosus lineatus a fost observat în zona Protaras, un important centru turistic din sudul Ciprului.

O simplă atingere poate fi mortală

Dar acum este prima dată când guvernul cipriot avertizează oficial asupra prezenţei acestui peşte în apropierea coastelor ţării.

Atingerea unui peşte din această specie poate fi periculoasă din cauza spinilor de pe aripioarele sale dorsale şi laterale, precum şi din cauza toxinelor secretate de pielea sa, care pot cauza moartea.

Simptomele unei înţepături pot include umflături localizate, durere intensă şi complicaţii potenţial grave care dacă nu sunt tratate cu promptitudine pot conduce inclusiv la deces.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.