Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolul Covid - Cum să evităm îmbolnăvirile în perioada sărbătorilor

premiumtimesng.com
covid-19

Înaintea sărbătorilor de Crăciun, într-un context în care numărul infecțiilor Covid este în creștere, un virolog oferă sfaturi pentru a petrece aceste zile de sărbătoare în siguranță: "Nimic excepțional: virușii se comportă ca niște viruși, mai ales dacă îi ignorăm", notează Mediafax.

În perioada Crăciunului, riscurile cresc, deoarece oamenii petrec mai mult timp în casă și socializează cu prietenii și familia, spune virologul Ilaria Capua, în Corriere della Sera.

Mulți au un prieten, un coleg sau o rudă care a luat Covid în această perioadă: "Nimic excepțional: virușii se comportă ca niște viruși, mai ales dacă îi ignorăm și continuăm să nu punem în practică nici măcar cele mai mici activități necesare pentru a reduce infectarea", susține Capua.

Despre vaccinuri, Capua menționează importanța revaccinării, mai ales în cazul persoanelor expuse riscului de a dezvolta forme severe de boală.

În ceea ce privește măștile, Ilaria Capua subliniază: "Nu vreau să vă conving că trebuie să vă puneți măștile la loc, dar aduceți-le cu voi. Pot exista situații incomode în care stați lângă persoane care tușesc sau prezintă simptome de infecție respiratorie, de exemplu în tren sau în avion sau în alte locuri închise și aglomerate”.

"Ori de câte ori vă aflați în situația de a da mâna cu multă lume, înainte de a vă așeza la masă, vă rog să mergeți să vă spălați pe mâini", adaugă aceasta.

Deoarece iarna aceasta va fi probabil cea mai caldă înregistrată vreodată, Capua ne îndeamnă să deschidem ferestrele.

În cele din urmă, Capua reamintește importanța testelor Covid, în așa fel încât să știm dacă e Covid sau nu și să nu dăm infecția mai departe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.