Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolul criptomonedelor - Avertismentul ferm al procurorului șef al New York-ului

Bitcoin Romania
bitcoin

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a transmis luni un avertisment ferm investitorilor şi membrilor industriei în legătură cu pericolele implicate de criptomonede, transmite CNBC potrivit news.ro.

”Transmitem un mesaj clar către întreaga industrie că fie respectaţi regulile, fie vă vom închide”, a spus James într-un comunicat de presă.

Avertismentul dat de James, care s-a adresat investitorilor individuali şi membrilor industriei criptomonedelor, vine pe fondul unui început puternic de an pentru activele digitale, precum bitcoin.

Criptomoneda a atins un nou maxim istoric de peste 58.000 de dolari la începutul acestei luni, după ce a atras atenţia băncilor de pe Wall Street, a companiilor precum Tesla şi chiar a guvernului SUA.

Citește și: Emil Constantinescu o spulberă pe Clotilde Armand: Nu știe ce vorbește!

Bitcoin, care a fost creată în 2009, a evoluat de la a fi un protest împotriva sistemului bancar la percepţia de ”aur digital” care începe să îi atragă şi pe investitorii principali.

Bănci de investiţii precum JPMorgan şi Goldman Sachs şi-au manifestat interesul pentru această clasă de active. În plus, companii precum Mastercard au făcut mişcări semnificative pentru a sprijini criptomonedele. Tesla a investit în februarie 1,5 miliarde de dolari în bitcoin.

Preţul bitcoin a crescut cu peste 10% în ultimele 24 de ore pentru a ajunge la 48.528 de dolari pe unitate, potrivit CoinDesk.

Alte monede digitale populare includ Ethereum şi Litecoin.

James le-a spus membrilor industriei criptomonedelor din New York că trebuie să fie înregistraţi la biroul de protecţie a investitorilor al Procuraturii Generale.

Părţile care au fost obligate să se înregistreze dar nu fac acest lucru sunt supuse rigorilor civile şi penale, a anunţat biroul James într-un comunicat.

Avertismentul dat luni vine la două săptămâni după ce procurorul general a intentat un proces împotriva Coinseed, o platformă de tranzacţionare pentru moneda digitală.

James a afirmat că Coinseed operează o platformă tranzacţionare a monedeii virtuale în New York, funcţionând ca un broker-dealer neînregistrat de mai bine de trei ani, atrăgând în acest timp active de peste 1 milion de dolari.

”Nu vom ezita să luăm măsuri împotriva oricui încalcă legea. Prea des, jucătorii din industria lacomă îşi asumă riscuri inutile cu banii investitorilor, dar, astăzi, nivelăm condiţiile de concurenţă şi emitem alerte atât investitorilor, cât şi membrilor industriei din întreaga ţară”, a declarat James.

Procurorul le-a mai spus investitorilor să fie precauţi în ceea ce priveşte investiţiile în criptomonede.

”Toţi investitorii ar trebui să procedeze cu prudenţă extremă atunci când investesc în monede virtuale. Criptomonedele sunt investiţii cu risc ridicat şi instabile, care ar putea duce la pierderi devastatoare la fel de repede pe cât pot oferi câştiguri ”, a spus James.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.