Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Pericolul escaladării războiului este acum mai mare ca niciodată'. Ungaria intervine pe lângă Belarus în contextul conflictului din Ucraina

peter szijjarto

Ungaria mizează că Republica Belarus va face tot ce îi stă în putere pentru a nu permite o nouă escaladare a conflictului armat din Ucraina și va depune eforturi pentru soluționarea pașnică a acestuia, a declarat, miercuri, ministrul afacerilor externe și al relațiilor economice externe al Ungariei, Péter Szijjártó, vorbind jurnaliştilor după întâlnirea de la Budapesta cu omologul său din Republica Belarus, Serghei Aleinik, transmite TASS.

"Pericolul escaladării războiului este acum mai mare ca niciodată" - a declarat șeful diplomaţiei ungare, potrivit Rador.

"Este în interesul nostru fundamental să evităm escaladarea, de aceea m-am folosit de întâlnirea de astăzi pentru a-i cere ministrului belarus să facă tot posibilul pentru aceasta și să reducă riscul unei extinderi a acţiunilor armate" - a spus Szijjártó.

Ministrul ungar a mai subliniat că Ungaria intenționează să mențină deschise canale de comunicare cu Republica Belarus, inclusiv pentru a obţine soluționarea conflictului ucrainean.

"Atâta timp cât canalele de comunicare sunt deschise, nu ne pierdem speranța de pace" - a explicat el, amintind că, la un moment dat, la Minsk se purtau negocieri la Minsk pentru rezolvarea situației din Ucraina.

"Noi, ungurii, sperăm că negocierile de pace vor fi reluate cât mai curând posibil" - a spus Szijjártó.

La rândul său, omologul său din Republica Belarus a subliniat caracterul pașnic al politicii externe a țării sale, inclusiv dorința de a soluționa orice diferențe prin negocieri.

"Nu vrem să atacăm pe nimeni" - a asigurat Aleinik.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.