Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolul infectării cu Covid-19 PÂNDEȘTE în magazinele alimentare - Rata persoanelor asimptomatice este mai ridicată în rândul angajaților

www.adevarul.ro
case marcat hypermarket

Rata persoanelor asimptomatice cu infecție dată de SARS-COV-2 este mare în rândul lucrătorilor din magazinele alimentare, cei care lucrează în zonele cu expunere directă la clienți fiind cei mai predispuși la COVID-19, este concluzia unui studiu, potrivit 360medical.ro.

Citește și: DOSAR 'Ăia 3.045.000 euro cad cu toții, nu rămâne așa în pom', îl asigura ofițerul Fleancu pe afaceristul Bogdan Savin, legat de expertiza din dosarul său penal

Medicul Fan-Yun Lan de la Școala de Sănătate Publică Harvard  și colegii săi au realizat un studiu transversal într-un singur magazin alimentar din Massachusetts, în luna mai a acestui an. Cercetătorii au descoperit că 20 la sută din cei 104 lucrători testați pentru COVID-19 au avut rezultate pozitive; iar 76 la sută din cazurile pozitive au fost asimptomatice.

Rezultatele pozitive pentru SARS-CoV-2 au fost mai multe în rândul angajaților cu expunere directă la clienți. Prevalența anxietății și depresiei la angajații din magazinele alimentare a fost de 24 și respectiv 8 la sută. Studiul a făcut asocierea între infecția cu SARS-CoV-2, riscul de expunere și sănătatea mintală în rândul lucrătorilor din domeniul comerțului cu amănuntul.

Citește și: DOSAR BREAKING - Cum era să RATEZE DNA flagrantul PREMIERĂ în cazul polițistului care ar fi cerut 1,1 milioane de euro ȘPAGĂ în plină stare de urgență

,,În acest eșantion din magazin am găsit o rată considerabilă de infecție SARS-CoV-2 în rândul lucrătorilor din alimentație, care erau asimptomatici. Angajații cu expunere directă la clienți au fost de cinci ori mai predispuși să aibă rezultate pozitive pentru SARS-CoV-2 față de ceilalți, iar lucrătorii capabili să practice distanțarea socială în mod constant la locul de muncă au avut un risc semnificativ mai mic de anxietate sau depresie”, au declarat autorii studiului, potrivit MedicineNet.com.

Pacienții COVID-19 asimptomatici pot contamina suprafețele la fel de mult ca cei simptomatici, au arătat în vară cercetătorii chinezi.

Citește și: 'O avem pe doamna în portofoliu',îi spunea consilierul ALDE 'partenerului de afaceri' cu Unifarm-'Încă nu, analizează pechinezii stocul', se plângea afaceristul

Oamenii de știință au prelevat probe de pe mai multe suprafețe, dar  și din aerul a șase unități de îngrijire intensivă în care erau 13 pacienți COVID-19 confirmați de laborator – dintre care doi nu aveau simptome (aceștia s-au întors din străinătate și se aflau într-o secție de izolare din Chengdu, China).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.