Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolul islamic a lovit și în Canada

canada

Bărbatul care a înjunghiat luni doi militari ai armatei canadiene la Toronto a declarat că a acţionat la ordinul lui 'Allah', a anunţat marţi şeful poliţiei din metropola canadiană, Mark Saunders, relatează AFP. Saunders a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nimic 'pentru moment' nu duce la concluzia că suspectul 'a acţionat în concert cu altcineva sau cu o anumită organizaţie'.

Suspectul, în vârstă de 27 de ani, a intrat în jurul orei 15.30 locale (19.30 GMT) într-o clădire administrativă şi s-a îndreptat spre biroul de primire al centrului de recrutare al forţelor armate canadiene. El a scos un cuţit şi l-a rănit la braţ pe soldatul care se afla în biroul de primire şi apoi a încercat să atace şi alţi membri ai personalului în ţinută militară, care au reuşit să-l imobilizeze când a vrut să înjunghie un alt soldat, o femeie. La momentul atacului el a strigat: 'Allah mi-a spus să fac asta, să vin aici şi să omor oameni'.

Ayanle Hassan Ali, născut la Montreal şi stabilit la Toronto din 2011, urmează să răspundă marţi mai multor acuzaţii în faţa unui tribunal din cel mai mare oraş canadian, în special pentru tentativă de crimă. 'Trebuie să facem o analiză aprofundată pentru a avea o imagine clară şi precisă privind ceea ce l-ar fi putut motiva', a adăugat Saunders. Jandarmeria regală din Canada (GRC, poliţie federală), asistată de Serviciul canadian de securitate (SCRS) au fost sesizate în legătură cu ancheta pentru a stabili dacă există vreo legătură cu securitatea naţională, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.