Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Permise de conducere contra sex. Procurorii DNA, descoperiri halucinante la Giurgiu

permis conducere

Permisele de la Giurgiu nu se obţineau doar contra-cost- susţin procurorii! Erau acceptate inclusiv favorurile sexuale. Sunt detalii scandaloase care ies la iveală după arestarea şefului, anunță stirileprotv.ro.

Citește și: De ce a încercat Dan Barna să ascundă salariul soției? Suma este impresionantă

Permise Giurgiu săptămâna trecută, şi după ce 11 persoane au fost puse oficial, sub urmărire penală. Suspecţii sunt implicaţi într-o amplă reţea care ar fi eliberat permise de conducere contra mită.

Ar fi existat tarife clare: dacă, de exemplu, voiai să iei neapărat permisul, dar nu erai sigur pe cee ace știai, dădeai 300 de euro, dacă voiai să îți înmatriculezi mașina pe loc, te costa 100 de euro, mai ieftin, 50 de euro, era daca voiai să treci peste rândul de programări și să intrii la examenul pentru obținerea permisului auto.

Citește și: Digi 24 pe făraș! Amenda uriașă primită din partea CNA

Șeful Serviciului Giurgiu, în unele cazuri, nu ar fi cerut banii, ci favoruri sexuale. Asta s-ar fi și întâmplat, o zi mai târziu, într-un hotel din localitate. Există suspiciunea că șeful Permise Giurgiu nu ar fi cerut doar o singură data favoruri sexuale.

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Giurgiu, Mitică Văduva, a fost reținut inițial de procurorii DNA sub acuzația a 10 infracțiuni de luare de mită, în timp ce primarul comunei Valea Dragului din județul Giurgiu, Marin Mototolea, a fost reținut aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de complicitate la luare de mită.

Ulterior, primul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar cel de-al doilea a primit arest la domiciliu pentru că a invocat probleme de sănătate, au declarat surse judiciare.

"În perioada 13 mai 2019 – 24 iulie 2019, inculpatul Văduva Mitică, în calitatea sus menționată, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane (intermediari și candidați) diverse sume de bani pentru:

- promovarea unor candidați la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere,

- programarea „peste rând” a candidaților la proba practică din cadrul examenului pentru obținerea permisului de conducere (art. 8 alin. 5 din Ordinul nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, prevede că programarea la proba practică se face în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării),

- înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme", se arată în ordonanțele procurorilor DNA.

În cazul a patru astfel de programări, ofițerul de poliție ar fi primit banii de la Marin Mototolea.

Astfel, șeful Serviciului de Permise Giurgiu ar fi perceput în mod uzual de la persoanele care făceau intervenții la el următoarele sume de bani: 50 de euro pentru a programa cu prioritate candidați la proba practică, 300 de euro pentru promovarea probei practice, 100 euro pentru înmatricularea “în regim de urgență” a autoturismelor.

Alte 11 persoane sunt urmărite penal în acest dosar.

Joia trecută, au fost efectuate percheziții domiciliare în 26 locații, situate în județul Giurgiu, dintre care una s-a desfășurat la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Giurgiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.