Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoane cercetate pentru înşelăciune în legătură cu decontarea cheltuielilor cu hrana şi cazarea unor cetăţeni străini

dosare

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au efectuat 35 de percheziţii domiciliare în dosare de înşelăciune şi fals în declaraţii în legătură cu decontarea unor cheltuieli de cazare şi hrană pentru cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României, potrivit news.ro.

Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele a 6 persoane fizice şi imobilele deţinute de acestea, fiind puse în executare patru mandate de aducere.

"Din cercetările efectuate a reieşit că, în perioada martie 2022 - ianuarie 2023, persoanele în cauză ar fi indus în eroare reprezentanţii unei instituţii publice, prin formularea şi depunerea de cereri la o instituţie, prin care ar fi solicitat şi obţinut decontarea cheltuielilor de cazare şi hrană pentru cetăţeni străini aflaţi pe teritoriul României. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, în cererile formulate şi depuse, ar fi fost menţionată ca adevărată împrejurarea falsă că cetăţenilor străini le-ar fi fost asigurată cazarea şi hrana în imobilele pe care le deţin, deşi cetăţenii străini în cauză nu au intrat vreodată pe teritoriul României sau nu s-au aflat în România în perioada de referinţă indicată", spun anchetatorii.

În acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 1.200.000 de lei.

În urma efectuării percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, laptopuri, telefoane mobile şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Cercetările în dosar sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Constanţa, Serviciului Criminalistic, Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Constanţa, Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, precum şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.