Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoane reţinute de poliţişti pentru tăieri ilegale de arbori

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse
Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Belinţ, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, au pus în executare, luni, 41 de mandate de percheziţie domiciliară, arată un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, remis marţi.

Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal instrumentat de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Belinţ, în care se efectuează cercetări pentru tăiere ilegală de arbori în formă continuată, furt de arbori în formă continuată şi tăinuire.

Din cercetări a reieşit că pe 17 octombrie 2021, de pe o parcelă de teren împădurită situată în extravilanul localităţii timişene Bara ar fi fost tăiaţi şi sustraşi mai mulţi arbori. Din investigaţiile efectuate de către poliţişti a reieşit că fapta ar fi fost comisă de mai multe persoane din comunele Bara şi Balinţ, care s-ar fi ocupat cu sustragerea de material lemnos, acestea fiind constituite în două grupări infracţionale nestructurate. Astfel, cele două grupări, în perioada 2021 - 2022, ar fi sustras în mod repetat material lemnos din afara fondului forestier naţional, din comunele Bara, Balinţ şi Secaş, pe care l-ar fi vândut la diferite persoane, atât din aceste comune, cât şi din localităţile învecinate.

În urma probatoriului administrat în cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 45 de persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 56 de ani, iar 11 dintre acestea, cu vârste cuprinse între 22 de ani şi 32 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei Timiş.

În urma activităţilor desfăşurate au fost indisponibilizaţi 162,33 metri cubi de material lemnos, un autoturism, un tractor şi au fost ridicate 10 motofierăstraie, 10 telefoane, 600 de euro şi 450 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi al reprezentanţilor Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.