Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoane vaccinate cu AstraZeneca din mai multe județe spun că au primit serul cu probleme

breaking news stiripesurse.ro

Florin Cîțu, premierul României, Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății au spus, de mai multe ori, inclusiv în seara zilei de joi, că România nu a primit vaccinul AstraZeneca din lotul care a produs reacții adverse grave în mai multe țări europene. Însă, tot mai multe persoane care s-au vaccinat în județe din Suceava, Iași, Timiș și Botoșani au prezentat adeverințele care demonstrează că au fost vaccinați chiar cu ser din lotul incriminat în Italia.

Mai multe persoane din România au fost vaccinate cu ser AstraZeneca din lotul ABV2856, care a fost oprit de la utilizare în Italia, în urma unor efecte secundare grave.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Potrivit Biziday, numeroşi utilizatori ai aplicaţiei au sesizat faptul că au fost deja vaccinaţi anti-Covid cu lotul AstraZeneca suspendat în Italia şi în mai multe ţări europene - lotul ABV2856.

Astfel de sesizări au fost primite din judeţul Timiş.

Citește și: Raluca Turcan are grijă de ‘bătrânii noștri’: ‘Pentru a putea opta să lucreze până la vârsta de 70 de ani e suficient să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare’

Totodată, Ziarul de Iaşi a primit sesizări similare de la persoane vaccinate în judeţul Iaşi.

Mai mulți români, în special din zona Iașului și Sucevei, au reacționat, pe paginile de socializare, după ce Italia a anunțat că sistează vaccinarea cu AstraZeneca, în urma raportării efectelor adverse la un lot de vaccin, spunând că și ei au primit acest ser, majoritatea în 7 martie.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Avem 30 de ani de socialism cu față umană, ni se trage problema, de la Iliescu’

Mai mulți români care s-au vaccinat la centre din Iași sau Suceava spun că au fost vaccinați cu ser de la AstraZeneca, din lotul ABV2856, lotul retras de Italia, din cauza efectelor adverse.

Una dintre persoanele vaccinate a primit serul în 7 martie, în județul Suceava, alta, în județul Iași, de asemenea, în 7 martie. Ambele buletine au înscris, pe buletinul de vaccinare, numărul lotului, respectiv ABV2856.

Citește și: Violeta Alexandru, atac dur la adresa PSD: ‘Ieri în plenul parlamentului – urlau. Așa fac când le spui adevărul în față’

Cu toate acestea, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță a dat asigurări, miercuri, că lotul de vaccin retras din 9 țări europene nu a ajuns în România.

Documentele prezentate de români contrazic, însă, spusele coordonatorului Comitetului Național de Vaccinare.

Citește și: EXCLUSIV Femeia care i-ar fi secretizat dosarul lui Dan Barna, angajată la Cabinetul vicepremierului USR-PLUS!

Mai există, însă, un lot retras, cel despre care face referire Austria. Este vorba de ABV5300, potrivit EMA. Și acesta a fost retras după ce o persoană a raportat tromboză și a murit la 10 zile de la vaccinare. Alta a suferit un edem pulmonar după administrarea serului.

Agenţia italiană a medicamentului (AIFA) a anunţat joi că interzice folosirea unui lot de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, după ce a fost informată cu privire la efecte secundare grave, relatează Reuters.

Citește și: Raluca Turcan are grijă de ‘bătrânii noștri’: ‘Pentru a putea opta să lucreze până la vârsta de 70 de ani e suficient să depună o cerere la angajator cu 30 de zile înainte de împlinirea vârstei de pensionare’

Această măsură este luată cu titlu de precauţie, în contextul în care nu s-a stabilit, pentru moment, vreo legătură între vaccinarea cu vaccin din acest lot şi apariţia simptomelor respective, precizează Aifa.

Agenţia anunţă că procedează la efectuarea tutror verificărilor necesare.

Citește și: Florin Cîțu: ‘Avem 30 de ani de socialism cu față umană, ni se trage problema, de la Iliescu’

Lotul vizat este lotul ABV2856.

Danemarca, urmată de Norvegia, au anunţat joi suspendarea folosirii vaccinului împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford, în urma unor tulburări de coagulare a sângelui semnalate la persoane vaccinate cu acest vaccin. Un asemenea caz a fost semnalat pe teritoriul danez.

Citește și: Violeta Alexandru, atac dur la adresa PSD: ‘Ieri în plenul parlamentului – urlau. Așa fac când le spui adevărul în față’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.