Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele care apar în materialul video în care un cal este torturat au fost identificate de poliţişti

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Persoanele care apar în materialul video postat pe pagina de Facebook a Asociaţiei Agent Green, în care un cal este torturat şi folosit ca momeală de către vânători în zona Munţilor Rodnei, au fost identificate de poliţişti şi în acest caz se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de rănire şi schingiuire a animalelor, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

"În urma vizualizării imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, împreună cu cei ai Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, s-au autosesizat şi au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rănirea şi schingiuirea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecţia animalelor. De asemenea, au fost sesizate, pentru efectuarea de verificări de specialitate, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Garda Forestieră. Poliţiştii au identificat persoanele implicate şi efectuează în continuare cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale", au transmis cei de la IPJ. 

Imaginile au fost postate de Agent Green duminică seara şi ar fi fost filmate în data de 7 septembrie, în Parcul Naţional Munţii Rodnei, pe raza comunei Romuli, iar calul ar fi fost folosit de vânători ca momeală pentru urşi.

Citește și: PANICĂ pe Aeroportul Henri Coandă - O aeronavă Wizzair a aterizat de URGENȚĂ

În postare sunt indicaţi şi posibilii vinovaţi, în speţă membrii unei asociaţii de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, şi numărul de înmatriculare al vehiculului cu care a fost transportat calul. 

"Parcul Naţional Munţii Rodnei, 7 septembrie 2019, comuna Romuli. Cal viu torturat, legat şi târât în pădure. Potrivit sursei Agent Green, actul de cruzime a fost comis pe 7 septembrie în Parcul Naţional Munţii Rodnei, pe raza comunei Romuli, iar autorii ar fi membri ai Asociaţiei de Vânătoare Montana Coşbuc, care au dus calul în pădure drept momeală pentru a vâna urşi. Autovehiculul din filmare are numărul de înmatriculare BN 59 SAL. Rugăm Poliţia Română să investigheze de urgenţă acest caz absolut revoltător, să prindă făptaşi, să aplice pedepsele maxime prevăzute de lege şi să aducă la cunoştinţa publicului toate aceste aspecte", se arată în mesajul postat de cei de la Agent Green. 

Unii dintre cei care au comentat această postare au întrebat de ce persoana care a filmat nu a intervenit pentru a salva animalul sau de ce nu a sunat la 112, răspunsul celor de la Agent Green fiind că "potrivit sursei, criminalul avea armă în maşină. Riscul pentru cei care filmează aşa ceva este uriaş. Violenţa naşte violenţă. Este un act de curaj să filmezi, să scapi de acolo şi să oferi astfel de imagini opiniei publice".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.