Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele cu venituri, altele decât din salarii, păstrează calitatea de asigurat în sănătate până pe 15 martie

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvern

Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă care prevede păstrarea până la 15 martie 2019 a calităţii de asigurat şi dreptul la pachetul de bază de către persoanele care au obţinut venituri din pensii, activităţi independente, agricole, drepturi de proprietate intelectuală, activităţi independente în baza contractelor de activitate sportivă, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu informează Agerpres

"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost adoptată o OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii. Practic, punem în acord legea privind reforma în domeniul sănătăţii cu ceea ce este prevăzut în Codul fiscal în ceea ce priveşte modalitatea de dobândire/ încetarea calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate de către persoane fizice care obţin venituri, altele decât cele din salarii. Aşadar, actul normativ prevede păstrarea calităţii de asigurat şi dreptul la pachetul de bază al persoanelor care au obţinut venituri din pensii, din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, din drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi independente în baza contractelor de activitate sportivă, din arendă, din asocieri cu persoane juridice contribuabili, până la data de 15 martie 2019, atunci când se depun noile declaraţii privind obligaţiile de plată", a precizat Nelu Barbu.

El a adăugat că încetarea calităţii de asigurat are loc după expirarea perioadei pentru care au fost depuse declaraţiile, dacă acestea nu sunt depuse pentru perioada următoare. "A fost luată această decizie pentru a se asigura continuitate şi pentru a se asigura fiecărei persoane accesul la servicii medicale şi la pachetul de bază", a mai spus Nelu Barbu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.