Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanelor responsabile de violenţele din Belarus ar putea fi sancționate de Uniunea Europeană: nu se știe încă exact în ce mod

proteste Belarus

Uniunea Europeană a avertizat, marţi după-amiază, că ar putea impune sancţiuni Administraţiei din Belarus, după ce scrutinul prezidenţial care nu a fost "nici liber, nici echitabil" a fost urmat de acţiuni de reprimare, informează cotidianul Le Figaro. "Scrutinul prezidenţial nu a fost nici liber, nici echitabil", au constatat reprezentanţii celor 27 de state membre UE în cursul unei reuniuni desfăşurate marţi după-amiază, relatează Mediafax. Belarus nu face parte din Uniunea Europeană sau NATO.

"Vom face o analiză profundă a relaţiilor UE cu Belarusul. Printre altele, ar putea fi adoptate măsuri împotriva persoanelor responsabile de violenţe, de arestări nejustificate şi de falsificarea rezultatelor scrutinului", avertizează Uniunea Europeană.

Confruntări între activişti ai opoziţiei şi agenţi ai forţelor de ordine au avut loc duminică şi luni în centrul capitalei Belarusului. Un protestatar a murit, iar alte sute de persoane, inclusiv agenţi de poliţie, au fost rănite.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. Comisia Electorală Centrală a anunţat că Aleksandr Lukaşenko a obţinut 80,23% din voturi în scrutinul prezidenţial desfăşurat duminică, iar principala sa adversară, Svetlana Tihanovskaia, 9,9%.

Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, susţine că protestele sunt organizate cu sprijinul Rusiei, Poloniei şi Cehiei. După demonstraţia desfăşurată duminică seară, peste 3.000 de simpatizanţi ai opoziţiei au fost reţinuţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.