Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personajul Joker va fi interpretat de actorul Joaquin Phoenix, în noua ecranizarea francizei Batman

cnbc.com
batman

Actorul Joaquin Phoenix va interpreta rolul Joker, el fiind confirmat în distribuţia unui film care explorează originile personajului negativ din franciza „Batman”, informează news.ro

Regizat de Todd Phillips, care este şi coscenarist, filmările la producţia care nu a primit încă un titlu vor începe în luna septembrie, în New York, potrivit BBC.

Personajul Joker a fost introdus în prima bandă desenată „Batman”, în aprilie 1940. El este recunoscut pentru părul verde, hainele viu colorate şi grimasa omniprezentă.

Între cei care au interpretat rolul Joker se numără Cesar Romero, originar din New York. El a jucat timp de trei decenii în diverse filme până să fie distribuit în serialul „Batman” din anii 1960.

Jack Nicholson a interpretat rolul în filmul lui Tim Burton din 1989, australianul Heath Ledger, în „Dark Knight” (2008), partitură care i-a adus un Oscar postum, în timp ce Jared Leto a deţinut acest rol în 2016, în „Suicide Squad”.

Pentru Joker, Ledger s-a inspirat din picturile lui Francis Bacon, l-a avut ca muză pe Sid Vicious, dar a împrumutat ceva şi din personajul Alex din „Portocala mecanică”.

Un alt nume important de la Hollywood legat de acest personaj este Mark Hamill, care i-a împrumutat vocea pentru seriale animate şi mai multe jocuri video.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.