Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalitățile ungare, PROTEST INEDIT împotriva lui Viktor Orban

Viktor Orban

Patruzeci de personalităţi ungare au anunţat luni că restituie Crucea de cavaler, o prestigioasă decoraţie naţională cu care fuseseră distinşi, pentru a protesta împotriva atribuirii acesteia unui polemist criticat frecvent pentru derapajele sale cu caracter rasist şi antisemit, relatează AFP, conform agerpres.ro

Zsolt Bayer, un jurnalist apropiat premierului conservator Viktor Orban, a primit sâmbătă Crucea de cavaler din mâinile preşedintelui Janos Ader, declanşând un val de proteste.

Ziua Z: Ponta ar putea fi exclus din avocatură


Între altele, într-un editorial apărut în publicaţia Magyar Hirlap în 2013, el comparase membrii minorităţii rome cu "animale" care "nu ar trebui să existe", ceea ce atrăsese condamnarea ziarului la plata unei amenzi. 

Dintre persoanele care au returnat Crucea de cavaler, preşedintele principalei organizaţii evreieşti din Ungaria, Andras Heisler, a explicat că nu vrea să facă parte "din acelaşi grup de persoane" cu Bayer.

Noi dezvăluiri din dosarul 'Motorina': Tactica diabolică a lui Sorin Blejnar pentru a nu fi prins


"Este un rasist, un antisemit, care poluează Ungaria cu ideile sale virulente împotriva ţiganilor, care distrug naţiunea", a estimat el, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook. 

Serviciile premierului Orban au precizat că Bayer fusese recompensat pentru că a creat un organ de reprezentare a victimelor comunismului şi nu pentru articolele lui. O retragere a decoraţiei sale nu figurează pe ordinea de zi, au subliniat acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.