Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul detașat în consulatele și ambasadele României reprezintă un procent de 52%: MAE va organiza concursuri

mae

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că personalul detașat în consulate și ambasade reprezintă 52%, și anume 27% sunt angajați detașați din mediul privat, iar 25% din cadrul autoritățile și instituțiile publice, anunță MEDIAFAX.

„În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că personalul detașat reprezintă 52% din totalul personalului care își desfășoară activitatea în serviciul exterior al MAE (27% de personal detașat din mediul privat și 25% de personal detașat din cadrul autorităților și instituțiilor publice)”, au spus reprezentanții MAE, într-un răspuns pentru MEDIAFAX.

Citește și: Olguța Vasilescu mută tunurile pe Guvernul Orban: ‘Ca să știți pentru cine se bate PNL’ .

Sursa citată mai transmite că instituția va organiza concursuri pentru a avea personal permanent care să acopere necesarul MAE.

„MAE va organiza, în perioada următoare, concursuri pentru încadrarea de personal permanent care să acopere necesarul de personal al instituției în contextul încetării, de la 31 august 2020, a detașărilor din mediul privat în conformitate cu prevederile OUG 1/6 ianuarie 2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a conchis sursa menționată.

Pe 19 decembrie, agenția MEDIAFAX a solicitat MAE un răspuns cu privire la procentul angajaților detașați în consulate și ambasade, atât cei care vin din mediul privat, cât și cei care lucrau în alte instituții publice.

Guvernul a adoptat, pe 6 ianuarie, o ordonanță de urgență care modifică prevederile OUG 114/2018, după ce PSD a atacat la CCR proiectul de lege adoptat de Parlament care avea același obiect. Curtea Constituțională va discuta obiecția de neconstituționalitate pe 29 ianuarie.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

Ordonanța de urgență care modifică OUG 114 prevede, printre altele că detașările în curs ale MAE încetează pe 31 august a.c., „termen până la care Ministerul Afacerilor Externe inițiază concursuri pentru ocuparea posturilor astfel vacantate, în condițiile legii”, conform actului normativ adoptat de Guvern, la începutul lunii ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.