Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul din administrație, recrutat și evaluat după criterii europene

CiolosVictoria

Prim-ministrul Dacian Cioloș a anunțat vineri, 20 noiembrie, că în curând va fi finalizată o expertiză finanțată de Comisia Europeană pentru elaborarea procedurilor și criteriilor de recrutare și evaluare a personalului din administrație.

„Unul dintre obiectivele mandatului meu de un an de zile este să începem procesul de profesionalizare sau de întărire a profesionalizării administrației și aici aș vrea să mă concentrez într-o primă fază pe agențiile, autoritățile de management care gestionează fondurile europene, pentru că acolo există deja un grad de profesionalizare dat de toate pregătirile care au fost făcute în acești ultimi ani”, a declarat Dacian Cioloș, citat de Agerpres.

Premierul a adăugat că astfel angajările pe posturile vacante vor fi transparente, pe criterii de profesionalism și a arătat că cei care doresc să facă performanță în administrație sunt bine-veniți în aceste structuri. Mai mult, șeful Guvernului a mai spus că de eficiența administrației depinde atingerea obiectivelor legate de absorbția fondurilor.

„Am înțeles că, în câteva săptămâni, vom putea avea o expertiză finanțată de Comisia Europeană prin care să aducem experți din state membre care au experiență în elaborarea unor proceduri și criterii de recrutare și de evaluare a personalului administrativ, pentru că pe toate posturile care sunt vacante acum și pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare, transparent, de evaluări clare și cei care sunt interesați să intre în administrația publică să fie evaluați corect.”, a afirmat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a făcut aceste declarații la finalul întrevederii pe care a avut-o cucomisarul european pentru politică regională, Corina Crețu. Cei doi au discutat despre proiectele de infrastructură care pot fi lansate și acoperite din fonduri europene.

„Am discutat de proiecte de spitale care sunt prevăzute să fie finanțate din fonduri europene și care au fost blocate tocmai pentru că nu s-au îndeplinit încă anumite condiționalități”, a mai spus Cioloș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.