Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalul medical militar din Israel va acorda asistenţă unui spital civil - o premieră

medici

Israelul a inaugurat duminică un nou serviciu spitalicesc anticoronavirus co-gestionat de armată, o premieră pentru corpul medical militar israelian, care va trata civili, pentru a întări un sistem de sănătate aflat în dificultate, informează AFP, potrivit Agerpres.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

Cu peste 290.000 de cazuri confirmate şi peste 1.900 de decese la o populaţie de 9 milioane de locuitori, Israelul este una dintre ţările cu rata de infectare cea mai ridicată din lume.

Câteva sute de medici, infirmieri, ambulanţieri şi alt personal medical militar se vor ralia echipelor spitalului Rambam din Haifa "pentru a trata pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus", a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Ei vor co-gestiona sala de control inaugurată duminică, ce permite monitorizarea pacienţilor cu ajutorul camerelor video, precum şi unitatea de îngrijiri înfiinţată în parcarea spitalului, transformată în aripă pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

Citește și: DOSAR La o lună de la scoaterea din țară Mario Iorgulescu era 'total independent de ajutor extern' - A plecat la PSIHIATRIE `julit` în cot și genunchi

Potrivit directorului-adjunct al spitalului, Avi Weissman, intervenţia armatei va permite restabilirea serviciilor suspendate din cauza noului tip de coronavirus.

Personajul medical militar din Israel îngrijeşte de obicei doar soldaţi. El mai intervine în timpul unor crize umanitare în străinătate.

Este pentru prima dată când personalul medical militar va acorda asistenţă unui spital civil, a declarat Ariel Furer, ce conduce departamentul de luptă împotriva COVID-19 al armatei israeliene.

Citește și: DOSAR Mario, fiul fugar al fostului șef LPF, a fost rugat insistent de cunoscuți să nu se suie la volan cu aproape doi la mie alcool și cocaină în sânge

Ministrul israelian al apărării Benny Gantz a declarat că armata "lucrează pentru a acoperi lacunele care s-au format în cadrul sistemului de sănătate publică neglijat vreme de un deceniu".

Această critică adresată fostului său rival, premierul Benjamin Netanyahu, face ecoul comentariilor unor experţi independenţi care îl acuză pe şeful guvernului că nu a acordat prioritate sistemului de sănătate după ce a venit la putere, în 2009.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.