Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Perspectivele economiei mondiale nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în iunie, transmite FMI

FMI

Perspectivele economiei mondiale nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în urmă cu trei luni, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Fondului Monetar Internaţional, Gerry Rice, lăsând să se înţeleagă că organizaţia îşi va îmbunătăţi estimările luna viitoare, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Gerry Rice nu a oferit noi cifre dar a subliniat că cele mai recente date statistice din China şi mai multe economii avansate sunt peste aşteptări. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al FMI a avertizat că, la nivel global, orizontul rămâne unul dificil ca urmare a pandemiei de coronavirus şi a impactului său asupra mai multor sectoare economice.

"Indicatorii economici recenţi sugerează că perspectivele ar putea fi mai puţin sumbre decât în momentul în care am publicat World Economic Outlook din 24 iunie, iar unele părţi ale economiei mondiale încep să depăşească momentul critic", a declarat Gerry Rice într-o conferinţă de presă. În plus, există semne că schimburile comerciale mondiale încep să îşi revină încet după izolarea extinsă introdusă pentru a limita răspândirea virusului, a spus Rice.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

"Însă vreau să sublinieze că nu suntem încă în afara pericolului iar perspectivele rămân foarte dificile, în special pentru multe pieţe emergente şi ţări în curs de dezvoltare, altele decât China", a spus purtătorul de cuvânt al FMI, subliniind faptul că multe din aceste ţări se confruntă în continuare cu o cerere internă slabă, diminuarea cererii la export, diminuarea remitenţelor şi a veniturilor din turism.

Fondul Monetar Internaţional a prognozat în luna iunie că Produsul Intern Brut global va înregistra o contracţie de 4,9% în acest an, revizuindu-şi în jos estimările din luna aprilie, când miza pe o contracţie de doar 3%. Instituţia urmează să publice noile sale estimări în data de 13 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.