Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru, a doua cea mai afectată ţară de COVID-19 din America Latină, depăşeşte pragurile de 100.000 de contaminări şi de 3.000 de morţi

peru

Peru, a doua cea mai afectată ţară de pandemia covid-19 în America Latină, după Brazilia, a depăşit pragurile de 100.000 de contaminări cu noul coronavirus şi de 3.000 de morţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Numărul cazurilor declarate a crescut la 104.020 - între care 3.024 de decese, potrivit ultimului bilanţ al ministerului, anunţat miercuri pe Twitter, în contextul în care ţara se află în cea de a noua săptămână de izolare, potrivit news.ro.

Citește și: PARADOX. Secretat de stat în Ministerul Sănătăţii: În plină pandemie, în România au murit mai puţini oameni decât în anii precedenţi

Contaminările şi decesele au crescut de trei ori de la 30 aprilie.

În contextul în care numărul persoanelor spitalizate a crescut la 7.533, personalul din domeniul sănătăţii denunţă neîncetat penurii de echipament şi medicamente în spitalele publice din ţară.

”Este ca un film de groază înăuntrul (spitalului). S-ar putea spune că este un cimitir, din cauza cadavrelor. Pacienţi mor pe scaun sau în scaunul cu rotile”, a declarat pentru AFP Miguel Armas, un infirmier la Spitalul public Hipolito Unanue de Lima, al cărui personal s-a mobilizat miercuri în stradă.

În paralel, crematoriile cimitirelor din capitală funcţionează zi şi noapte pentru a incinera pacienţii morţi din cauza covid-19.

Citește și: SUA, lovitură pentru China: 'Nu putem permite ca ameninţări străine să prindă rădăcini la bursele noastre'. Ce proiect de lege a aprobat Senatul

”Tatăl meu a murit singur. Nu există medicamente în spital. (Pacienţii) mor pentru că nu există medicamente. Nu există medicamente”, deplânge Gloria Baylon, în vârstă de 37 de ani, al cărei tată a murit din cauza noului coronavirus la Spitalul Luis Negreiros du Callao.

În afară de capitală, noul coronavirus face ravagii în regiuni de coastă din nord - precum Piura şi Lambayeque -, dar şi în orăşele şi sate din Amazonia peruviană, locuite în principal de comunităţi indiene.

Peru este a doua ţară din America Latină care înregistrează cel mai mare număr de cazuri de infectare cu noul coronavirus, după Brazilia (271.628 de cazuri declarate).

Este a treia ţară ca număr de decese, după Brazilia (17.971 de morţi) şi Mexic (5.666), potrivit ultimelor bilanţuri oficiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.