Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru va cumpăra 55 de milioane de vaccinuri pentru a administra cea de-a patra doză în 2022

peru

Peru va cumpăra 55 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în 2022 pentru a administra cea de-a patra doză angajaţilor din sectorul medical şi persoanelor din categoriile vulnerabile, a anunţat Guvernul de la Lima, relatează AFP luni, potrivit Agerpres.

"Am convenit cu mai mulţi producători farmaceutici să cumpărăm 55 de milioane de doze de vaccinuri anul viitor (...), ceea ce ne-ar permite să administrăm cea de-a patra doză de rapel pentru sectoarele cele mai vulnerabile şi pentru angajaţii din prima linie (medici şi infirmiere)", a declarat ministrul peruan al Sănătăţii, Hernando Cevallos, în faţa reprezentanţilor presei.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

El a precizat că vaccinarea populaţiei generale cu cea de-a patra doză, la trei luni după a treia doză, va depinde de evoluţia pandemiei în această ţară.

Ministrul Cevallos a confirmat, totodată, că Peru a achiziţionat vaccinuri Pfizer-BioNTech şi că vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani va începe în luna ianuarie.

În ultima lună, numărul infectărilor cu noul coronavirus s-a dublat în Peru şi a ajuns la 1.500 pe zi, iar cel al deceselor a depăşit pragul de 50 pe zi.

Această ţară din America de Sud a interzis reuniunile de familie şi petrecerile de Crăciun şi de Anul Nou, iar o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii rămâne în vigoare între orele locale 23:00 şi 04.00.

Autorităţile din Peru speră să atenueze cu ajutorul acestor măsuri răspândirea variantei Omicron, deosebit de contagioasă, după ce 71 de infectări provocate de această variantă au fost identificate în ţară, potrivit Ministerului peruan al Sănătăţii.

Guvernul de la Lima a prelungit miercuri până pe 31 ianuarie starea de urgenţă la nivel naţional, un regim aflat în vigoare de 21 de luni din cauza pandemiei de COVID-19.

Peru, o ţară andină cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, are cea mai mare rată de mortalitate din lume în timpul pandemiei: 6.122 de decese asociate COVID-19 la 1 milion de locuitori, potrivit unui bilanţ realizat de AFP pe baza statisticilor oficiale.

Autorităţile peruane au raportat peste 2 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 202.000 de decese asociate acestei maladii începând din martie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.