Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PES salută instalarea noului guvern de stânga din România

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Partidul Socialiştilor Europeni salută noul guvern al Partidului Social Democrat, din România, condus de Prim-Ministrul Sorin Grindeanu.

Partidele social-democrate europene, precum şi liderii lor, sunt determinate să susţină noul guvern, pentru ca acesta să înceapă să pună în aplicare programul său de reforme sociale şi economice.

Este binevenită şi atitudinea pro-europeană solidă pe care acest nou guvern a subliniat-o încă de la formarea sa.

Sergei Stanishev, preşedintele PES, a spus: “Suntem gata să susţinem noul guvern al României în punerea în aplicare a programului său electoral, pe care românii l-au votat într-o masură atât de clară la alegeri.

Prim-Ministrul Sorin Grindeanu este un om de stat cu experienţă şi un dedicat om de stânga. A anunţat deja că vrea să se dedice protejării drepturilor şi viitorului tinerei generaţii – care este vitală chiar pentru viitorul Europei.

Salutăm şi apreciem rolul pe care îl are Liviu Dragnea în asigurarea unei tranziţii stabile şi liniştite.”

De asemenea Victor Negrescu, europarlamentar social-democrat, preşedintele PES activists România, a transmis un mesaj de încredere în noul Guvern: “Am încredere în Sorin Grindeanu, ca Prim-Ministru, că va reuşi o guvernare performantă şi că va pune în aplicare eficient programul pentru care românii au votat PSD. Este un semnal extrem de bun că în noua echipă guvernamentală au fost promovaţi şi mulţi tineri bine pregătiţi.

Cred că modelul pentru acțiunea guvernamentală este reprezentat de echilibrul de care a dat dovadă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care în ciuda provocărilor a asigurat stabilitatea țării.

Preşedintele Iohannis nu ar trebui să manifeste scepticism faţă de modul in care va acţiona noul guvern PSD in ceea ce priveşte direcţia ţării, câtă vreme chiar PSD este partidul care, de-a lungul timpului, a luat măsuri decisive pentru intrarea României în NATO şi pentru negocierea aderării la Uniunea Europeană.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.