Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pescobar, șeful de la Taverna Racilor, explică de ce i-a fost suspendată activitatea: Da, am comis o greșeală/ Video

Facebook.com
taverna racilor herastrau

Cunoscutul local ”Taverna Racilor” din Herăstrău a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorului din București Ilfov. Paul Nicolau ”Pescobar”, șeful rețelei ”Taverna Racilor” a explicat întreaga situație și a spus că totul s-a datorat faptului că la una dintre mașinile care transportau fructe de mare nu a păstrat temperatura legală de -18 grade, mâncarea fiind găsită în mașină de către inspectorii ANPC la o temperatură de -6 grade. Patronul a recunoscut faptul că a fost o greșeală și o încălcare a legii, dar a precizat că toată marfa a fost trimisă la ProTan și a fost distrusă.

Citește și: Protecția Consumatorului a închis Taverna Racilor din Herăstrău: inspectorii au rămas șocați de ceea ce au găsit/ Galerie Foto

”Sunt dator și eu o explicație, trebuie să intervin într-un fel (...) S-a scris că erau 500 de kg de mâncare stricată. Nu era nimic stricat, nicio mâncare stricată. Eu am depozitul în Giurgiu și de acolo, cu mașină cu temperatură controlată, adică cu minus sau cu plus îmi mențin marfa la temperatura optimă.

Dacă tu ai marfă congelată și nu o menți la -18 grade și marfa îți ajunge în fața restaurnatului la -15 grade, asta este catalogat drept infracțiune.

La mine s-a găsit marfa cu o diferență mai mare, pentru că a fost o eroare umană a șoferului și a mers cu refrigerarea dată drumul și s-a găsit marfa la -6 grade, ținând cont de la Giurgiu la București sunt 40 de grade afară și oricum când ajunge marfa la Herăstrău, aceasta o pregătim pentru a fi gătită.

Noi, la Herăstrău avem avize și zilnic vindem 1000-1500 de kg de fructe de mare pe zi. S-a întâmplat că a venit controlul exact în momentul în care a ajuns marfa, s-a făcut proces verbal de confiscare și noi am trimis marfa la ProTan.

Așa este legea și am respectat-o, iar marfa a fost distrusă.

În România, când vine un control, ei îți propun o suspendare. Tu, ca operator poți să remediezi aceste probleme în câteva ore, într-o zi sau mai știu.

Ideea este că nu a fost nicio mâncare stricată. Marfa a fost dusă la ProTan și distrusă, nu am respectat legea, nu am ținut marfa la temperatura de -18 grade și cam asta a fost totul. Da, am comis o greșeală, dar cine nu greșește în lumea asta”, a explicat Pescobar.

@tavernaracilortimisoara Sunt dator si eu cu o explicatie opiniei publice cat si mediei din România! Nu s a gasit nici un fel de marfă stricata, toata marfa era in termen buna ptr consum, nu am respectat temperatura pe parcursul transportului de 1 ora de la depozitul nostru din Giurgiu pana la taverna din herastrau, in loc de -18 grade C marfa a ajuns la -6 grade celsius! Anpc a constatat acest lucru si s a dispus confiscarea ! Mentionez ca zilnic la taverna din Herastrau vindem intre 1000-1500 kg de peste si fructe de mare!! taverna nu este inchisa, vă asteptam la noi cu cele mai bune produse din România ❤️???????? #pescobar ♬ original sound - tavernaracilortimisoara

 

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC, la Taverna Racilor

Amenzi în valoare de 140.000 de lei au fost date de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după mai multe controale făcute la Taverna Racilor Herăstrau. Printre neregulile găsite au fost: produse expirate, mizerie, muşte. De asemenea, localul nu avea autorizaţie de la Primărie. Unitatea ar putea fi închisă între şase luni şi un an pentru abateri repetate.

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că în perioada 1 iunie – 15 septembrie au fost făcute mai multe acţiuni de control la Taverna Racilor Herăstrău, administrată iniţial de SC Nedsea SRL, iar în prezent de SC Commercial Diplomatic Club SRL.

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov au mai anunţat că un ultim control la această unitate, administrată de SC Commercial Diplomatic Club SRL, a avut loc în 15 septembrie.

După această acţiune au fost date amenzi în valoare de 25.000 de lei, au fost oprite de la comercializare 560 de produse alimentare neconforme. De asemenea, a fost închisă temporar unitatea până la remedierea deficienţelor şi a fost făcută propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de la şase luni la un an pentru abateri repetate.

Reprezentanţii CRPCR au menţionat că vor fi transmise adrese către Primaria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia de Sănătate Publică.

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost: folosirea unor materii prime şi a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilaţie cu depuneri masive de praf, chedere depreciate şi murdare; prezenţa insectelor vii (muşte) în unitate; schimbarea stării termice a produselor; nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde.

De asemenea, comisarii CRPCR au descoperit şi alte probleme, printre care: existenţa unor condiţii improprii în spaţiul de lucru (paviment neigienizat); lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate; lipsa informării cu privire la ingredientele conţinute de preparate, a aditivilor şi a alergenilor, în lista meniu, lipsa autorizaţiei emisă de Primărie, produse alimentare cu data limita de consum depăşită; utilizarea unei maşini de transport neautorizate la care sistemul de răcire nu era funcţional, ca şi spaţiu de depozitare a materiilor prime (congelate şi refrigerate); nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor alimentare pe timpul transportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.