Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peskov dă de pământ cu Germania: Are o implicare tot mai mare în războiul din Ucraina

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Administraţia de la Moscova a acuzat, marţi, Germania de implicare din ce în ce mai mare în conflictul din Ucraina prin furnizarea de armament forţelor militare ucrainene. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Germania nu are nicio modalitate de a se asigura că armamentul furnizat Ucrainei nu este folosit în atacuri pe teritoriul Rusiei. Cancelarul Olaf Scholz afirmase că Berlinul cere Ucrainei să nu utilizeze armament primit din Germania în atacuri comise pe teritoriul Rusiei, scrie Mediafax.

Rusia atenționează că Germania nu poate verifica ce armament folosesc ucrainenii pe front

"În primul rând, Germania nu are cum să verifice acest lucru. În al doilea rând, armamentul furnizat de Germania regimului de la Kiev este folosit deja pe teritoriul Rusiei, întrucât Donbas este regiune rusă. Observăm o implicare tot mai mare, indirectă şi directă, a Germaniei în conflict", a declarat marţi Dmitri Peskov, citat de site-ul german BR.de.

Rusia a anexat unilateral regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie în septembrie 2022, dar acţiunea nu este recunoscută la nivel internaţional. De asemenea, Rusia a anexat unilateral regiunea ucraineană Crimeea în 2014, o decizia condamnată ferm de Occident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.