Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină a fost confirmată într-o gospodărie din județul Olt

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Pesta porcină a fost confirmată, vineri, într-o gospodărie de la periferia localității Rusănești din județul Olt, situată la trei kilometri de județul Teleorman, în apropierea zonei unde au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană la mistreți, informează Mediafax.

Localitatea se află la trei kilometri cu județul Teleorman, în apropierea zonei unde au fost confirmate cazuri de pestă porcină africană la mistreți.

În urma confirmării diagnosticului, serviciile veterinare au intervenit de urgență. Din datele preliminare ale anchetei, aflate în desfășurare, a reieșit că proprietarul porcului diagnosticat cu pestă porcină are o stână în apropierea județului Teleorman, unde, pe perioada verii, a crescut și porci.

”Gospodăria din localitatea Rusănești a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației. De asemenea, medicii veterinari din cadrul DSVSA Olt au prelevat probe de la porcii fiului proprietarului gospodăriei afectate, probe care au fost trimise către laborator”, arată ANSVSA.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt a dispus ecarisarea carcasei și instalarea filtrelor rutiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.