Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină africană a fost confirmată la una dintre cele mai mari ferme de porci din Brăila. Aproximativ 35.000 de animale vor fi eutanasiate

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Pesta porcină africană a fost confirmată, joi, la una dintre cele mai mari ferme de porci din Brăila, la Tichilești, unde sunt aproximativ 35.000 de animale ce vor fi eutanasiate, potrivit Mediafax.

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Brăila au confirmat prezența virusului în complexul de porci de la Tichilești unde sunt aproximativ 35.000 de animale. Toți porcii vor fi sacrificați.

Până în prezent, din cauza pestei porcine africane, în județul Brăila au murit sau au fost eutanasiați peste 24.000 de porci, toți provenind din mici gospodării din comune și din orașele Însurăței și Brăila.

Cazul de la Tichilești este primul din județ în care virusul este confirmat la o fermă de mari dimensiuni.

Pesta a intrat în interiorul fermei cu zeci de mii de animale în ciuda măsurile de protecție luate de autorități care au limitat accesul persoanelor străine, au introdus controale și filtre de dezinfecție și au stabilit un perimetru de siguranță în jurul clădirilor.

Citește și: Rusia şi Statele Unite au convenit reactivarea canalelor de comunicare în materie de afaceri externe şi apărare

După confirmarea prezenței virusului în ferma de la Tichilești, autoritățile brăilene s-au întâlnit într-o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență și au stabilit că eutanasierea animalelor va începe vineri dimineață, la fața locului urmând să fie trimise mai multe echipe de veterinari.

„În fermă sunt 35.000 de porci, ca mărime este a doua din județ. Vom eutanasia toți porcii, vineri începe operațiunea. Fiind o locație închisă nu avem ce măsuri speciale să luăm. În județ vom păstra măsurile luate de mai mult timp, filtre, puncte de dezinfecție”, a spus directorul DSVSA Brăila, Gicu Drăgan.

Până în prezent, în județul Brăila au fost confirmate 26 de focare ale pestei porcine africane și circa 25.000 de porci au fost eutanasiați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.