Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină din China face PRĂPĂD în SUA: CRIZĂ majoră de anticoagulante! Heparina e produsă din intestinele de porc

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

O epidemie de pestă porcină africană care a impus sacrificarea a milioane de porci în China a dus şi la diminuarea stocurilor de heparină, un medicament folosit pentru a opri formarea cheagurilor de sânge, în SUA, transmite Bloomberg.

Ingredientul activ al heaparinei este produs din intestinele de porc. Principalul furnizor mondial de ingredient activ pentru heparină este China, un efect secundar al consumului masiv de carne de porc al celei mai populate ţări din lume, informează agerpres.ro.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Un important producător de heparină, firma Fresenius Kabi, o subsidiară a grupului farmaceutic german Fresenius SE, a anunţat că a început să limiteze livrările "din cauza unui posibil deficit de ingredient de bază", a informat Societatea Americană a Farmaciştilor din Sistemul Sanitar (ASHP).

"Ne aprovizionăm de la mai mulţi furnizori şi din mai multe zone geografice pentru a ne deservi clienţii însă situaţia din China ar urma să provoace probleme la nivel global cu aprovizionarea cu ingredient activ pentru o perioadă necunoscută de timp" se arată într-o scrisoare trimisă de Fresenius Kabi în luna iulie către ASHP.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

Lanţul mondial de aprovizionare cu medicamente depinde de ingredientele de bază produse în întreaga lume şi livrate producătorilor de medicamente din alte ţări. Acest sistem complex a provocat dificultăţi pentru organismele de reglementare şi sistemelor medicale care se bazează pe economiile îndepărtate pentru a le furniza ingrediente.

Potrivit estimărilor unor analişti, China a pierdut între 150 şi 200 de milioane de porci din cauza epidemiei de pestă porcină africană, o dovadă a modul în care problemele dintr-o ţară pot crea efecte la nivel mondial.

Citește și: Cozmin Gușă îl atacă pe Alexandru Cumpănașu! Reacție cu privire la candidatura la prezidențiale

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) nu a declarat încă în mod oficial că există un deficit de aprovizionare cu heparină însă deseori Asociaţia farmaciştilor trimite o notificare către FDA înainte ca acesta să declare că există un astfel de deficit.

Actuala criză de heparină reaminteşte o altă criză din urmă cu un deceniu când ingrediente de bază contaminate cu impurităţi au ajuns în lanţul de producţie a medicamentului din SUA. Rezultatul a fost decesul a peste 200 de pacienţi astfel că parlamentarii americani au crescut puterile FDA pentru inspecta producătorii de medicamente din străinătate.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

În 2018, FDA a încurajat mai mulţi producători de medicamente să reintroducă heparina bazată pe un ingredient activ provenit de la vaci în loc de porci. Aceasta în condiţiile în care până în anii 1990 producătorii de heparină utilizau o materie primă provenită de la bovine dar s-au oprit având în vedere îngrijorările cu privire la boala vacii nebune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.