Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină lovește și porcii vietnamezi: Peste o sută de exemplare au fost sacrificate la o fermă din Galați

Virusul pestei porcine a apărut într-o exploatație din județul Galați cu numeroși porci vietnamezi. Autoritățile au decis să eutanasieze peste o sută de animale, potrivit Mediafax. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Galați, primele îmbolnăviri au apărut în urmă cu câteva zile într-o mini-fermă de la periferia localității Scânteiești din județul Galați.

Șapte porci vietnamezi au murit din cauza virusului, iar autoritățile au decis să eutanasieze preventiv 120 de porci.

„Primele semne de boală au apărut pe data de 18 noiembrie, au fost recoltate probe. Au fost trimise la laboratorul Bacău, însă confirmarea finală a venit aseară. Am luat măsuri de restricție a circulației mijloacelor de transport, a animalelor din exploatația respectivă. În prima zi au murit patru porci, iar a doua zi încă trei. În urma confirmării, am decis să ucidem toți porcii din exploatație”, a declarat presei, directorul DSVSA Galați, Nicu Bogatu.

Citește și:  Mihai Fifor prevestește 'austeritatea' PNL după alegeri: 'Nu va majora pensiile și salariile, iar voucherele de vacanță nu vor mai fi date'

Un alt caz de pestă porcină a fost confirmat vineri pe un fond de vânătoare din nordul județului Galați. Specialiștii au stabilit că un mistreț a murit din cauza pestei, iar autoritățile au luat măsuri pe o rază de opt kilometri în jurul locului în care a fost descoperit cadavrul.

„Principalele măsuri ce urmează a fi aplicate în aceste zone afectate au în vedere vânarea integrală a mistreților prin pândă şi dibuire, metodă care nu dislocă efectivul, restricționarea mișcării animalelor, patrulări zilnice ale paznicilor fondurilor de vânătoare în vederea depistării de porci morți sau bolnavi. În exploatațiile de porci domestici se vor lua măsurile corespunzătoare de igienă și dezinfecție pentru reducerea riscului de propagare a virusului, toți porcii vor fi ținuți în adăposturi, iar intrarea sau ieșirea porcilor din exploatație se va face numai cu autorizare”, a anunțat Prefectura Galați.

În acest an, în județul Galați au fost confirmate 36 de focare de pestă porcină africană. Peste 1.700 de porci au fost sacrificați pentru a fi limitată răspândirea pestei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.