Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia se confruntă cu peste o sută de alunecări de teren în urma precipitațiilor record

record japonia

O furtună tropicală în regiunea Tokyo a provocat cele mai importante căderi de precipitaţii în ultimii 50 de ani, care au provocat circa 100 de alunecări de teren, au declarat sâmbătă autorităţile nipone, citate de AFP.

Oraşul Mobara, în prefectura Chiba, a înregistrat o cantitate de precipitaţii de 392 mm, cifra cea mai ridicată înregistrată vreodată de Agenţia meteorologică japoneză de la începerea înregistrărilor meteo în 1976, conform agerpres.

Acest potop intervine după o săptămână ploioasă în Asia de Est. Sudul Chinei a fost lovit de precipitaţii record care au inundat marile oraşe ale regiunii, iar taifunul Haikui a doborât arbori şi a provocat inundaţii în Taiwan.

Ploi devastatoare au lovit de asemenea sudul Europei. Oamenii de ştiinţă afirmă că schimbările climatice intensifică riscul de precipitaţii abundente la scară mondială pentru că o atmosferă mai caldă reţine mai multă apă.

La Mobara, "un râu în apropierea primăriei a ieşit din matcă vineri, iar o maşină care rula în apropiere a necesitat intervenţia echipelor de salvare", a declarat un purtător de cuvânt al municipalităţii.

"Apa s-a revărsat până la nivelul taliei", a spus el, adăugând că nivelurile apei au scăzut în mare parte în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Autorităţile nu au evaluat încă dimensiunile pagubelor.

Un responsabil al prefecturii Chiba a declarat că guvernul a trimis două elicoptere sâmbătă pentru a examina zonele calamitate.

Peste 100 de alunecări de teren au avut loc în regiune din cauza ploilor abundente, a relatat canalul televiziunii publice nipone NHK.

Furtuna tropicală Yun-yeung a perturbat vineri unele servicii feroviare şi a privat de electricitate mii de locuinţe în regiunile nipone Chiba, Ibaraki şi Fukushima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.