Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de gospodării din judeţul Arad au fost afectate de inundaţii

digi24.ro
inundatii

Peste 100 de gospodării din judeţul Arad au fost afectate de inundaţiile provocate de ploile torenţiale din ultimele 24 de ore, iar câteva familii au fost evacuate din case, în comuna Bârzava, unde au fost inundate aproape 30 de locuinţe, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, ploile torenţiale au afectat mai multe localităţi din judeţ, provocând viituri, însă cea mai grea situaţie a fost semnalată în comuna Bârzava, unde au fost inundate şi locuinţe, fiind evacuate din case câteva familii. În zonă, viiturile formate au luat numeroase animale ale localnicilor, care au murit înecate. 

Primarul comunei Bârzava, Gabriel Faur, a declarat, că cel puţin 80 de gospodării au fost inundate, dar şi aproape 30 de locuinţe. 

"A fost prăpăd, a venit apă de aproape doi metri în unele locuri, a măturat tot în cale", a spus primarul.

Citește și: Piatra Neamț: Ploile torenţiale căzute în cursul serii de marţi au inundat mai multe gospodării

ISU Arad a intervenit cu motopompe pentru a evacua apele din locuinţe şi gospodării, iar misiunea de la Bârzava s-a încheiat miercuri dimineaţa. 

Pompierii arădeni intervin în continuare în judeţ, mai multe echipaje fiind prezente, miercuri, în zona Nădlac, afectată, de asemenea, de inundaţii. 

La o primă evaluare a autorităţilor, peste o sută de gospodării din judeţ au fost inundate, dar şi numeroase drumuri. Viiturile au ucis animale, în special păsări de curte, şi au avariat autoturisme care au fost mutate sute de metri din locul în care se aflau.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.