Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări în weekend, în urma a 20 de incendii

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Pompierii au intervenit, în weekendul care s-a încheiat, la peste 20 de incendii de vegetaţie uscată, fiind afectate 110 hectare de teren, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim, scrie Agerpres.

"În perioada 31 ianuarie - 02 februarie 2020 am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea a 21 situaţii de urgenţă generate de incendiile de vegetaţie uscată izbucnite în municipiul Motru, oraşul Tismana, comunele Borăscu, Albeni, Stejari, Cruşet, Căpreni, Alimpeşti, Dăneşti, Vladimir, Tânţăreni, Mătăsari, Scoarţa, Jupâneşti, Berleşti, Câlnic. Peste 110 hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite de flăcări, fiind nevoie de intervenţia echipajelor noastre pentru limitarea efectelor acestora. Facem un apel pentru a-i determina pe cetăţeni să renunţe la igienizarea terenurilor prin incendiere", a transmis Florin Chisim.

Citește și: Brașov: Şicanare în trafic, urmată de îmbrânceli între un taximetrist și un alt șofer

Potrivit sursei citate, cetăţenii trebuie să ştie că arderile de vegetaţie sunt interzise, iar nerespectarea prevederilor legale se sancţionează cu amenzi de până la 2.500 lei. 

Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obţinerea permisului de lucru cu focul, document care se eliberează de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă constituit la nivelul autorităţilor publice locale sau persoana desemnată în acest sens şi cu respectarea mai multor reguli şi măsuri pentru utilizarea focului deschis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.