Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de incendii, provocate de fulgere în statul Australia de Sud

RomâniaTV.net
incendii, Australia

Circa 100.000 de fulgere au lovit statul Australia de Sud în cursul nopţii de marţi spre miercuri, provocând pene de curent majore şi 146 de incendii, au relatat media locale, potrivit DPA, informează AGERPRES.

Incendiile de vegetaţie au fost alimentate de condiţiile meteo extreme şi de vremea caldă şi uscată, însă până miercuri dimineaţă s-a reuşit controlarea focarelor, potrivit Serviciului de Pompieri din Australia de Sud.

Cel mai important dintre aceste incendii a mistuit o suprafaţă de 95 de hectare din zona Lake Gilles, o localitate situată la aproximativ 278 de kilometri nord-vest de capitala statului, Adelaide.

Citește și: OFICIAL - Jumătate de țară este în scenariul ROȘU: în patru județe s-a depășit indicele 6

Marţi, în mai multe regiune ale statului au fost înregistrate temperaturi care au depăşit cu mult 30 de grade Celsius, iar Biroul de Meteorologie (BOM) a emis avertizări de furtună valabile în cursul serii.

La momentul de maximă intensitate a furtunii, peste 32.000 de case au rămas fără energie electrică în Australia de Sud, a declarat South Australia Power Networks.

Sezonul incendiilor de vegetaţie din Australia de Sud începe în general în jumătatea lunii noiembrie.

Sezonul incendiilor de vegetaţie din vara 2019-2020 din Australia a fost fără precedent în ceea ce priveşte amploarea şi daunele. Incendiile au început în septembrie 2019, după unul dintre cei mai fierbinţi şi mai secetoşi ani de la debutul înregistrărilor şi a lăsat în urmă 33 de morţi, peste 3.000 de case distruse şi 24 milioane de hectare mistuite de flăcări, în sudul şi estul Australiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.