Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de pompieri au intervenit în zonele afectate de vremea rea

pompieri

Peste 100 de pompieri cu 60 de mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice periculoase. 

"La nivel naţional, au fost emise 52 atenţionări/ avertizări hidro-meteorologice care vizau ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. În cursul zilei de ieri şi în timpul nopţii, pompierii militari au acţionat pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate, fără a exista situaţii care să pună în pericol viaţa comunităţilor şi bunurile acestora", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, transmis joi AGERPRES.

Rovana Plumb, anunț de ULTIMĂ ORĂ în scandalul fondurilor europene. ATAC la Guvernul Cioloș


La nivel naţional au fost înregistrate efecte ale vremii rele în zece judeţe - Bacău, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Neamţ, Prahova, Sălaj, Timiş. 

Cu eforturi susţinute, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din cinci locuinţe, 92 beciuri şi 93 curţi inundate, precum şi pentru decolmatarea podeţelor.

Victor Ponta, într-o dilemă uriașă: 'Să înțeleg că iar greșesc?'


Cele mai semnificative efecte ale ploilor au avut loc în judeţul Cluj, localităţile Gilău, Morlaca şi Curtea Veche, unde peste 80 de beciuri au fost inundate. În judeţul Timiş, salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din o locuinţă, 15 subsoluri şi patru curţi, precizează IGSU. 

La nivel naţional nu mai sunt în desfăşurare intervenţii pentru înlăturarea efectelor negative. 

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecţiuni în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Vâlcea, însă la faţa locului se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situaţiei în cel mai scurt timp. 

"Având în vedere faptul că informările de vremea rea vizează şi perioada următoare, unităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce inundaţii", arată IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.