Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100 de tone de deşeuri au fost oprite la intrarea în România, în ultima săptămână, majoritatea în vestul ţării

pixabay.com
deseuri electronice

Transporturi cu peste 100 de tone de deşeuri au fost întoarse din drum şi nu li s-a permis intrarea în România la frontiere, în special în vestul ţării, în ultima săptămână.

”În perioada 16.02.2024-22.02.2024, în punctele de trecere a frontierei Nădlac II, Stamora Moraviţa, Giurgiu şi Borş II, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - comisariatele judeţene Arad, Timiş, Giurgiu şi Bihor, au oprit intrarea în ţară a 8 transporturi ilegale de deşeuri”, a transmis Garda de Mediu.
Astfel, la Arad au fost respinse 3 transporturi cu aproximativ 39 tone de deşeuri electrice şi electrocasnice, biciclete, anvelope scoase din uz, etc. Autocamioanele, proveneau din Germania, iar destinatarii erau din judeţele Prahova şi Mehedinţi.
În Timiş a fost respins un transport cu aproximativ 24 tone de deşeuri de ambalaje din material plastic. Transportul a fost expediat din Kosovo şi destinatarul era o societate din jud Mureş.
La Giurgiu au fost respinse 3 transporturi cu aproximativ 50 tone de deşeuri de materiale plastice şi deşeuri metalice. Ele proveneau din Grecia şi Italia şi destinaţia finală erau judeţele Mureş şi Bihor.
De asemenea, la Bihor, a fost respins un transport cu 4,5 tone cu ajutoare umanitare, bunuri second hand (îmbrăcăminte, încălţăminte, pături), mobilier second hand. Transportul era din Suedia, iar destinatarul din judeţul Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.