Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1000 de ucraineni s-au angajat în Republica Moldova de la începutul războiului, cei mai mulți în Chișinău

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

1 096 de cetățeni din Ucraina, dintre care 796 de femei și 300 de bărbați, s-au angajat în câmpul muncii din Republica Moldova din februarie 2022 și până în prezent. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) susține că cei mai mulți cetățeni ucraineni sunt angajați în Chișinău – 835, în UTA Găgăuzia sunt angajați 49, iar în Bălți – 42, conform datelor disponibile de la începutul perioadei situației excepționale, anunțate în contextul războiului din Ucraina.

„Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii, meserii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele”, anunță ANOFM, conform zdg.md.

De la începutul anului curent, circa 140 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând circa 1 958 de locuri de muncă vacante pentru aceste persoane.Totodată, peste 32 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.