Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10.000 de refugiați din Ucraina au trecut graniţa prin Isaccea, în ultima săptămână

inquamFOTO/Octav Ganea
refugiati ucraina

Fluxul de persoane şi autoturisme care traversează Dunărea cu bacul între localitatea ucraineană Orlîvka şi oraşul tulcean Isaccea a crescut uşor, miercuri, faţă de ziua precedentă, iar numărul total al persoanelor care au ajuns în zonă din Ucraina în ultima săptămână a fost de peste 10.000, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Astfel, miercuri, în punctul de trecere a frontierei de la Isaccea au ajuns circa 2.200 de persoane, dintre care 1.800 au fost ucraineni, în timp ce în ziua precedentă numărul lor a fost de circa 1.600 de persoane.

"Situaţia diferă de la un moment la altul în funcţie de condiţiile meteorologice. (...) O problemă gravă o reprezintă condiţiile meteo, pentru că vin copii. Ieri a plouat foarte mult, au venit uzi, au fost imediat preluaţi, încălziţi, înveliţi cu pături şi conduşi cât mai repede pentru controlul de frontieră", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

De altfel, condiţiile meteorologice sunt motivul unui nou apel al conducerii filialei teritoriale a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie (SNCR).

"Românii sunt solidari şi de această dată. Am fost impresionaţi de toate gesturile de omenie pe care le-am primit. Încercăm să-i ajutăm să facem greul mai uşor de dus. Ucrainenii sunt pe de o parte speriaţi, iar pe de altă parte sunt copleşiţi de solidaritatea de care dau dovadă românii, sunt reticenţi, dar încercăm să le arătăm că suntem alături de ei (...) În contextul actual, ar fi mare nevoie de pături, fesuri, căciuli, mănuşi, mărimi mari şi mici, e nevoie de tot ce ţine de confortul termic, pentru că e o vreme câinoasă şi este nevoie de astfel de echipamente", a declarat directoarea filialei teritoriale a SNCR, Simona Covaliov.

Potrivit datelor furnizate de Garda de Coastă, începând de joi, 24 februarie, prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea au trecut circa 10.800 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.