Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca ajung joi în România

AstraZeneca
AstraZeneca vaccin

Un număr de 103.200 de doze de vaccin AstraZeneca ajung joi în România, pe cale terestră. Cele mai multe doze, peste 27.000, rămân în Centrul Național de Stocare București.

Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV), un număr de 103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID- 19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite în toate centrele regionale.

La Centrul Național de Stocare București rămân 27.600 doze; la Centrul Regional de Depozitare Brașov vor ajunge 12.600 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj vor ajunge 14.900 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanța ajung 11.500 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova ajung 9.700 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iași ajung 16.000 de doze; iar la Centrul Regional de Depozitare Timișoara ajung 10.900 doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.