Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 11 hectare de terenuri şi păşuni au fost incendiate într-o singură zi, în trei localități bihorene

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Peste 11 hectare de terenuri şi păşuni au fost incendiate într-o singură zi, în trei localităţi bihorene, respectiv Pocluşa de Barcău, Călăţea şi Valea lui Mihai, a informat joi ISU Bihor.

Potrivit unui comunicat al ISU, pompierii bihoreni au fost chemaţi, miercuri după-amiază şi în cursul serii, să stingă trei incendii de vegetaţie uscată scăpate de sub control. Focul a mistuit 11,5 hectare de terenuri virane şi păşuni comunale.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

"Evenimentele menţionate au fost provocate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spaţii deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deşeurilor ori a vegetaţiei uscate", se arată în comunicatul transmis joi de ISU Crişana.

Pompierii militari au reamintit că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, iar în cazul realizării igienizării terenurilor prin ardere, este obligatorie obţinerea acceptului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi a permisului de lucru cu focul, impunându-se, totodată, respectarea cu stricteţe a măsurilor şi regulilor de apărare împotriva incendiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.