Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 120 de tiruri cu ajutoare, trimise din judeţ în Ucraina, în ultima lună

ajutoare
Din cele 122 de tiruri încărcate cu ajutoare care au plecat din hub-ul din oraşul Tulcea, circa 10% au avut bunuri donate din România, iar celelalte au provenit din state europene.

"Până la începutul acestei săptămâni, am trimis în Ucraina 122 de tiruri. Circa 10% din conţinutul acestora era alcătuit din medicamente, 40% a fost mâncare, iar restul produse de igienă personală şi haine", a precizat preşedintele ACoR, Eugen Ion.

Potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Consiliul Judeţean (CJ), circa 100 de tiruri cu ajutoare donate de Protecţia Civilă din Franţa urmează să ajungă la Tulcea, de unde vor fi distribuite în diferite regiuni ale Ucrainei.

"Până acum, în judeţ au ajuns 15 tiruri, iar din acestea trei au plecat deja în Ucraina. Celelalte 12 vor pleca în următoarele zile, iar alte 85 sunt aşteptate să ajungă din Franţa", a precizat Eugen Ion.

El a mai spus că trenul cu ajutoarele umanitare din Franţa ar putea ajunge în Tulcea pe data de 4 aprilie.

Potrivit CJ, ajutoarele primite din Franţa vor fi distribuite în funcţie de deciziile primite de la administraţia militară din Izmail şi Odessa.

"Salut sprijinul pe care Franţa l-a dat istoric ţării noastre, avem o istorie comună, graniţele ţării noastre fiind stabilite la un moment dat în urma ajutorului dat de Franţa", a declarat preşedintele CJ, Horia Teodorescu, potrivit comunicatului de presă.

În sursa amintită se menţionează că au mai fost primite ajutoare din partea asociaţiei umanitare Partagence, din partea organizaţiei neguvernamentale Action Contre la Faim, Franţa, care a donat 16.000 de euro, din partea companiei Fortuna, precum şi din partea Asociaţiei Primăriilor din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.