Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1200 de persoane au fost testate gratuit în luna martie, în cadrul campaniei naţionale de screening pentru depistarea tuberculozei (TBC)

viatalibera.ro
tbc

Peste 1.200 de clujeni din opt comune au fost testaţi gratuit, în luna martie, în cadrul campaniei naţionale de screening pentru depistarea tuberculozei (TBC), desfăşurată printr-un proiect al Institutului Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, a informat, luni, Consiliul Judeţean Cluj.

"Consiliul Judeţean Cluj a sprijinit Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din Bucureşti în derularea la nivelul judeţului Cluj, în perioada 6-31 martie a.c., a unei campanii de screening pentru depistarea tuberculozei. Desfăşurată în cadrul proiectului cu finanţare europeană POCU 'Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente', activitatea a presupus deplasarea caravanei mobile, dotată cu aparatură modernă de radiologie, în opt comune clujene: Iara, Floreşti, Gilău, Aghireşu, Baciu, Cojocna, Apahida şi Buza. Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate pe parcursul a 20 de zile, au fost investigate 1.217 persoane", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de CJ Cluj, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, sprijinul forului administrativ judeţean a constat, în principal, în susţinerea demersurilor administrative şi gestionarea relaţiei cu autorităţile locale, derularea activităţilor de informare şi conştientizare a populaţiei, în special a celei vulnerabile, atât prin deplasarea în teren, din uşă în uşă, cât şi în mediul online precum şi în asistarea cetăţenilor, la faţa locului, în completarea documentelor necesare.

"Implicarea funcţionarilor noştri din cadrul departamentului de relaţii publice, alături de primării, a făcut ca informaţiile să ajungă la un număr mare de potenţiali beneficiari, ceea ce s-a tradus şi într-un număr record de investigaţii realizate. De altfel, raportat la caracteristicile tehnice ale caravanei şi la personalul de specialitate disponibil, cifrele sunt chiar impresionante, rezultând o medie de 61 de persoane investigate zilnic", a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicatul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.