Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 120.000 de pensionari vor beneficia de bilete pentru tratamentele balneare în acest an

capital.ro
turism balnear

Peste 120.000 de pensionari vor beneficia de bilete pentru tratamentele balneare în acest an

Vestea momentului pentru 120.000 de pensionari! Statul acordă bilete pentru tratamentele balneare și în acest an, informează antena3.ro.

Tratament balnear pentru pensionari

Peste 120.000 de pensionari vor putea beneficia în acest an de bilete pentru tratamentele balneare. Biletele de tratament sunt în serii de 16 zile, dintre care 12 sunt destinate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală. Pentru prima dată, în acest an, pensionarii vor primi bilete inclusiv de la operatorii privați.

Persoanele vârstnice din Arad au primit deja biletele de tratament. Seria de tratamente balneare pentru pensionari începe la sfârșitul lunii iunie. Județul Arad a primit 185 de bilete pentru 19 stațiuni din toată țara. 20 dintre ele sunt gratuite, iar pentru restul, pensionarii trebuie să achite o contribuție (mai exact, 50% din valoarea totală a pensiei). La începutul lui martie 2023 se anunța că peste 120.000 de persoane vârstnice vor beneficia de bilete pentru tratamentele balneare. Stațiunea cu cele mai multe bilete oferite este Moneasa.

Staţiunile în care vor merge cei mai mulţi pensionari arădeni sunt: Buziaş (23 de bilete), Felix (17 bilete), Vatra Dornei (12 bilete), 1 Mai (11 bilete), Geoagiu (10 bilete), Herculane (9 bilete), Covasna (8 bilete), Calacea (6 bilete), Eforie Nord, Olăneşti şi Sovata (câte 4 bilete), Slănic Moldova, Sângeorz Băi, Turda, Mangalia şi Căciulata (câte două bilete), Tinca, şi Slănic Prahova (câte un bilet).

Responsabilii Casei Județeane de Pensii Arad au informat că au început distribuirea biletelor de tratament încă din această săptămână. Seria cu numărul opt începe în perioada 23 – 27 iunie. Durata unui sejur este de 16 zile.

Tratamentul balnear se desfășoară pe parcursul a 12 zile. Următoarele două serii încep de pe data de 9 iulie 2023, respectiv, 25 iulie 2023. Pentru a obține bilet la tratament, pensionarii trebuie să depună cerere la Casa Județeană de Pensii de care aparțin. În document, persoanele interesate trebuie să menționeze 3 stațiuni, iar în funcție de disponibilitate, sunt repartizați.

La depunerea cererii trebuie să se prezinte actul de identitate și cuponul de pensii. În luna în care doresc să meargă la tratament, înainte de a fi selectați, pensionarii trebuie să prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie.

Vezi și: Veşti bune pentru români. Ce analize medicale sunt gratuite de la 1 iulie 2023

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.