Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 13.400 de acte de terorism au fost înregistrate în lume în 2016 (studiu)

studiu laptop

Peste 13.400 de acte de terorism au avut loc în lume în 2016, cu 9% mai puţine decât în 2015, cauzând moartea a peste 34.000 de persoane, conform cifrelor compilate de cercetătorii Universităţii Maryland din SUA, transmite AFP. Din acest număr de victime, în scădere cu 10% comparativ cu anul precedent, peste 11.600 de morţi sunt autori ai atentatelor, precizează acest studiu anual, realizat de National Consortium for the Study of Terrorism and Responses to Terrorism (START) al universităţii, conform Agerpres.

Acte de terorism au avut loc în 2016 în 108 ţări, însă în 87% din cazuri şi pentru 97% din victime a fost vorba de ţări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, Asia de Sud şi Africa Subsahariană. Zece din cele mai sângeroase 11 acţiuni teroriste de anul trecut au avut loc în Orientul Mijlociu şi în Africa de Nord, dintre care nouă numai în Irak. Cel mai ridicat bilanţ de victime a fost înregistrat în iulie 2016 la Bagdad, când un kamikaze şi-a detonat vehiculul într-un centru comercial din cartierul Karada, omorând cel puţin 382 de persoane.

Europa Occidentală nu a fost scena decât a 2% din atacurile din întreaga lume în 2016, care s-au soldat cu mai puţin de 1% dintre morţi, o scădere de 20% faţă de anul precedent. Studiul remarcă totuşi o creştere notabilă în 2016 a folosirii vehiculelor ca arme pentru a lovi pietoni. "Această tactică nu este fără precedent, însă s-a înregistrat o creştere semnificativă a frecvenţei sale şi a numărului de morţi" pe care îl produce, notează raportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.