Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 130 de elevi şi cadre didactice din județul Botoșani au fost diagnosticaţi cu COVID-19

Inquam Photos / Octav Ganea
copii scoala

Peste 130 de elevi şi cadre didactice din judeţul Botoşani au fost diagnosticaţi cu COVID-19, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică.

Autorităţile sanitare informează că noul coronavirus a fost depistat 84 de elevi, dintre care 81 din mediul urban, dar şi la doi preşcolari, dintre care unul din mediul rural şi unul din mediul urban, potrivit agerpres.ro.

De asemenea, 41 de cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din judeţul Botoşani au fost confirmate pozitiv la testul pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. Dintre acestea, cele mai multe, 32, sunt din mediul urban.

Totodată, şi şase cadre auxiliare din sistemul de învăţământ au fost diagnosticate cu COVID-19.

Rata de infectare cu COVID-19 în municipiul Botoşani a ajuns, luni, 6,45 cazuri la 1.000 de locuitori, în condiţiile în care, în ultimele 24 de ore, în municipiul reşedinţă de judeţ au fost confirmate pozitiv la testul SARS-CoV-2 un număr de 59 de persoane.

Rata de infectare la nivel judeţean a crescut şi ea semnificativ în ultimele 24 de ore, ajungând la 3,45/1.000, faţă de 3,30/1.000, cât a fost raportat în ziua precedentă.

În alte trei unităţi administrativ teritoriale din judeţul Botoşani, respectiv, în comunele Roma, Tudora şi Vorona, incidenţa bolii depăşeşte şase cazuri la 1.000 de locuitori. Cea mai mare rată de îmbolnăvire se înregistrează în comuna Tudora (7,47/1.000) şi comuna Roma (7,38/1.000).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.