Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 14 persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor provocate de taifunul Vamco

Taifunul Vamco a părăsit Filipine vineri, lăsând în urma sa cel puţin 14 morţi şi 14 dispăruţi după ce a declanşat în capitala Manila cele mai grave inundaţii din ultimii ani, au informat oficialii locali, potrivit DPA, potrivit AGERPRES.

Peste un milion de persoane au rămas fără curent electric în insula principală Luzon, inclusiv în regiunea capitalei Manila, în timp ce peste 400.000 de locuitori au fost nevoiţi să îşi evacueze casele.

Taifunul a lovit ţara miercuri, aducând rafale distrugătoare de vânt şi ploi torenţiale.

Între timp, furtuna a slăbit în intensitate, deplasându-se mai departe însoţită de vânt de 110 kilometri la oră şi rafale de până la 135 de kilometri la oră, a precizat biroul meteorologic.

Vamco a provocat inundaţii masive la Manila, determinând autorităţile să suspende activităţile guvernamentale şi să închidă unităţile comerciale.

Ludovic Orban și-a chemat miniștrii în ședință: Starea de alertă va fi prelungită până după alegerile parlamentare

Oficialii au comparat ploile torenţiale aduse de taifun cu cele care au însoţit trecerea furtunii tropicale Ketsana care, în septembrie 2009, a adus într-o singură zi în capitală cantitatea de precipitaţii înregistrată de obicei într-o lună, provocând decesul a peste 740 de persoane.

Bilanţul deceselor şi al persoanelor dispărute a fost raportat de biroul responsabil pentru situaţii de urgenţă, însă alte detalii nu au fost imediat disponibile.

Armata şi poliţia au raportat un număr mai mare de morţi, însă ministrul de Interne din Filipine, Eduardo Ano, a subliniat că oficialii locali responsabili cu răspunsul la dezastre trebuie să confirme că aceste decese au fost provocate de taifun.

Vamco a fost al 21-lea ciclon tropical care a lovit Filipinele anul acesta şi al cincilea din octombrie.

Cel mai puternic taifun care a lovit ţara a fost Haiyan, care a ucis peste 6.300 de persoane şi a condus la strămutarea a alte peste patru milioane de locuitori, în noiembrie 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.