Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 150 de pompieri militari bihoreni înaintaţi în grad, la termen

dw.com
Feuerwehr pompieri germani
Potrivit sursei, în festivităţile ce au avut loc la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana" al judeţului Bihor şi la sediile subunităţilor, au fost avansaţi în grad 8 ofiţeri, 2 maiştri militari şi 147 de subofiţeri pompieri.

"Pentru munca depusă, rezultatele bune obţinute şi competenţa profesională de care au dat dovadă de-a lungul timpului, cadrele militare înaintate în grad au fost felicitate de comanda unităţii, care le-a urat să poarte noile grade cu aceeaşi implicare, demnitate şi responsabilitate dovedite până acum, precum şi de către ceilalţi colegi ai acestora.Tuturor pompierilor avansaţi astăzi la gradul următor le dorim sănătate, reuşite profesionale, stăruirea în fapte bune şi să fie mândri de uniforma pe care o poartă," se arată în comunicat.

În perioada 1 iulie - 1 august a.c., Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a participat cu un modul naţional specializat de stingere a incendiilor de pădure în cadrul programului pilot de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, pentru consolidarea rezilienţei autorităţilor elene în gestionarea incendiilor de pădure.

Primul contingent de pompieri salvatori români, format din 28 de ofiţeri şi subofiţeri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care s-a deplasat în Grecia, în lupta cu incendiile, alcătuit şi din 10 pompieri militari bihoreni, a fost condus de prim-adjunctul inspectorului şef al ISU Bihor, colonelul Alexandru Adrian Csilik. Acesta a fost pentru a doua oară în fruntea echipajului de pompieri militari, prima misiune condusă de el fiind la finalul lunii august a anului trecut.

Cei 28 de pompieri au plecat în misiune în 30 iunie. Salvatorii bihoreni care au participat la această misiune sunt: colonel Csilik Alexandru - comandantul modulului român de intervenţie, plutonier adjutant Iliuţă Ionuţ, plutonier adjutant Magdaci Iosif, plutonier adjutant Iancu-Faur Cristian, plutonier adjutant Blahuţa Ioan, plutonier Cadar Claudiu, plutonier adjutant Petroi Cristian, plutonier adjutant Karancsi Cristian, plutonier adjutant Baicu Ionuţ şi plutonier Moş Mihai. Schimbarea efectivelor s-a realizat în 16 iulie 2022, cu alţi 28 de pompieri proveniţi din structurile ISU din ţară.

Potrivit subofiţerului Informare şi Relaţii Publice, sergent major Alina Butaci, niciunul din cei zece pompieri bihoreni care au făcut parte din misiunea în Grecia nu se regăseşte printre cei 157 de angajaţi avansaţi la termen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.