Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 16 milioane de familii mixte internationale vor beneficia de drepturi egale la nivel european

parlamentul european

Peste 16 milioane de familii mixte internaționale vor beneficia de drepturi egale pe plan european, grație unor regulamente susținute inclusiv de europarlamentarul Victor Negrescu în plenul PE, ce stabilesc în mod clar care este instanța competentă să se pronunțe cu privire la cererile în materie de regimuri matrimoniale.

„Zeci de mii de cupluri formate și din cetățeni români vor beneficia de un sprijin în plus pentru mobilitatea în spațiul european, prin reducerea costurilor și asigurarea unei unități în materie de drept aplicabil”, a explicat în plenul Parlamentului European Victor Negrescu, membru în Comisia Juridică.

Parlamentul European a votat propunerile de regulament ale Consiliului privind competența, legea aplicabilă, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materia regimurilor matrimoniale și a efectelor patrimoniale care asigură un cadru legislativ comun la nivel european pentru familii în situațiile de divorț, deces sau moștenire.

Prin aceste măsuri se instaurează practic o formă de cooperare consolidată care asigură un tratament egal pentru familii aplicabil în statele membre. „Prin acest vot, se face un pas în plus în direcția acordării tuturor românilor a acelor drepturi care ne întăresc statutul de cetățeni europeni”, a adăugat Victor Negrescu.

Europarlamentarul a mai precizat că, deși este regretabil blocajul negocierilor între statele membre, „ne bucurăm că aceste propuneri au revenit la Parlamentul European sub forma unei cooperări consolidate”, care va permite eliminarea a numeroase cazuri de confuzie și dificultăți de ordin juridic, „ajutând cuplurile și familiile internaționale să beneficieze de o protecție clară”, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.