Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 160 de tone de furaje au ars în urma unui incendiu provocat de o scânteie ieşită de pe un coş de fum

incendiu pompieri

Peste 160 de tone de furaje au ars, marţi după-amiază, în urma unui incendiu provocat de o scânteie ieşită de pe un coş de fum, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, incendiul a avut loc în localitatea Vlăsineşti, el afectând depozitele de furaje din două gospodării, dar şi un adăpost de animale.

"O scânteie purtată de vânt, evacuată pe un coş de fum aflat la distanţă foarte mică de depozitele de furaje, a aprins două gospodării de pe raza comunei Vlăsineşti. Incendiul a fost observat târziu, când flăcările au cuprins peste 160 tone de furaje şi un adăpost de animale. Puţin a lipsit să nu mistuie şi o casă", a declarat Lupu, potrivit Agerpres.

Oficialul ISU a precizat că pentru stingerea incendiului au acţionat 20 de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Săveni şi voluntari din comună, misiunea acestora durând aproape cinci ore.

"Pentru a domoli flăcările a fost nevoie de multă apă, cele trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă fiind alimentate de mai multe ori. Misiunea pompierilor a fost una de durată pentru că trebuia verificat fiecare metru pătrat pentru a elimina riscul de reaprindere", a adăugat Dorina Lupu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.