Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 16.000 de persoane, vaccinate antigripal; administrarea vaccinului, posibilă în trei farmacii din judeţ

eastweststream.com
vaccin Variola

Peste 16.000 de persoane din judeţul Alba s-au vaccinat antigripal în acest sezon, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei jdueţene de Sănătate Publică (DSP), Ioana Presecan.

"Sunt 16.004 persoane vaccinate antigripal până acum", a precizat Ioana Presecan, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, administrarea vaccinului poate fi făcută în judeţul Alba şi în trei farmacii, toate aparţinând aceleiaşi reţele, din municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost distribuite de către DSP medicilor de familie peste 16.300 de doze.

Din acest an, vaccinul antigripal poate fi procurat, pe bază de prescripţie medicală, doar de la farmacii aflate în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Până anul trecut, DSP distribuia medicilor de familie dozele de vaccin repartizate de la Ministerul Sănătăţii.

Reţeta compensată, 100% sau 50%, poate fi eliberată de către medicul de familie sau de către un medic specialist, iar administrarea vaccinului poate fi făcută de medici de familie, epidemiologi, de boli infecţioase, pediatri sau medici din orice altă specialitate care au atestat de vaccinolog.

Vaccinul antigripal este compensat 100% pentru minorii cu vârsta de peste 6 luni, gravide, persoane între 19 şi 65 de ani care suferă de boli cronice cardio-vasculare, respiratorii, renale, hepatice, neurologice, boli metabolice, oncologice, autoimune, malformaţii congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecţie HIV/ SIDA sau fac terapie imunosupresoare, transplant imunosupresia congenitală, precum şi de persoane peste 65 de ani şi personal medico-sanitar şi auxiliar.

Beneficiază de un regim de compensare de 50% cei între 45 şi 65 ani, fără boli cronice.

Cetăţenii care doresc să se imunizeze şi nu sunt incluşi în categorile de compensare trebuie să-şi achite integral vaccinul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.