Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 170.000 de români beneficiază de apă caldă în urma unei campanii umanitare

apa calda

Peste 170.000 de români beneficiază de apă caldă în urma unei campanii umanitare care este derulată de o companie de centrale termice și boilere electrice. Aceasta a donat echipamente unor școli, centre medicale și cămine de bătrâni din toate regiunile țării, potrivit Mediafax.

Campania umanitară a început în urmă cu trei ani, de atunci fiind donate aproape 1.500 de echipamente. Acestea au ajuns la 869 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale, în care activează peste 170.000 de persoane. În acest an, caravana umanitară a început în luna septembrie și a parcurs 24 de județe.

LIVE TEXT - AMERICA ALEGE. Donald Trump devine favorit după o revenire de senzaţie

„În ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de încălzire a apei au fost donate către 869 de instituții de învățământ, cămine de bătrâni și centre medicale din țară, oferind astfel acces la apă caldă pentru peste 170.000 de persoane. Aceasta initiativa vine în contextul localizării campaniei globale Ariston Comfort Challenge care a început în Groenlanda în 2018 și prin care compania își propune sa ducă confortul chiar și în locurile în care acesta pare imposibil de atins. În cadrul ediției din 2020, implementată la nivel național cu sprijinul parternerului deja tradițional - Crucea Roșie, Ariston Thermo a donat 400 de boilere electrice de ultimă generație către 248 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 52.000 de copii și vârstnici”, au anunțat reprezentanții companiei de centrale termice și boilere electrice.

Inițiativa are loc în contextul în care aproximativ 30% dintre români locuiesc într-o gospodărie care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă. Accesul la apa caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locuri.

Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre școlile din România nu au grupuri sanitare în incinta școlii, situație cu impact asupra unui număr de peste 155.486 de elevi la nivel național. Dintre cele 4.200 de unități de învățământ menționate mai sus, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă și fără canalizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.