Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2.000 de persoane au murit din cauza Ebola în ultimul an în R. D. Congo

mirror.co.uk
Ebola virus

Numărul persoanelor care au decedat în ultimul an din cauza Ebola în Republica Democrată Congo a depășit 2.000, potrivit informațiilor făcute publice vineri de către Guvernul acestei țări, informează Al Jazeera, potrivit Mediafax.

De asemenea, potrivit acelorași date, numărul cazurilor confirmate a depășit 3.000.

Astfel, aceasta este a doua cea mai mortală epidemie de Ebola, după cea din perioada 2013-2016 din Africa de Vest, care a dus la moartea a 11.300 de persoane.

Între timp, Uganda a raportat un nou caz de deces din cauza Ebola, după ce o fetiță în vârstă de 9 ani, care intrase în această țară din Republica Democrată Congo, a decedat joi, fiind diagnosticată cu această boală.

În luna iulie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat epidemia ca fiind o urgență de importanță internațională.

Citește și: Mike Pompeo: Statele Unite susțin că petrolierul iranian Adrian Darya se îndreaptă spre Siria

Autoritățile din domeniu au avertizat în legătură cu o pandemie de Ebola, la doar trei ani după ce ultima astfel de epidemie a ucis peste 11.000 de persoane în Africa de Vest între 2014 și 2016. „Luptăm împotriva unuia dintre cele mai periculoase virusuri din lume într-una dintre cele mai periculoase zone din lume”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

„Această epidemie este una dintre cele mai complexe probleme de sănătate publică dintre cele cu care ne-am confruntat vreodată. În cazul în care nu facem eforturi comune pentru a pune capăt acestei epidemii, riscăm ca aceasta să se extindă și mai mult și să devină din ce în ce mai agresivă”, a adăugat oficialul.

Epidemia de Ebola care afectează Republica Democrată Congo nu poate fi ținută momentan sub control și riscă să devină la fel de gravă precum cea care a afectat Africa de Vest între 2014 și 2016, potrivit mai multor experți și reprezentanți ai unor organizații umanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.